Actualitat

L’energia verda de Barcelona Energia arriba al Teatre Lliure

L’operador públic metropolità s’encarregarà de subministrar amb energia d’origen 100 % renovable les dues seus de Montjuïc i Gràcia del Teatre Lliure, un dels centres de creació i exhibició escènica més importants de l’Estat espanyol.

S’estima que el volum a subministrar per part de Barcelona Energia al teatre serà de 790.248 KWh durant aquest 2022, un consum similar al que farien 227 famílies usuàries. Gràcies al consum de l’energia renovable comercialitzada per la companyia s’evitarà emetre 118 tones de CO2, l’equivalent a les emissions que produeixen 651.303 km recorreguts amb un cotxe dièsel, que seria comparable a donar 16 voltes a la Terra.

Per a Marc Bonet, responsable de Desenvolupament de Negoci de Barcelona Energia: “Això suposa un pas més cap al model de transició energètica que defensem i promovem des de Barcelona Energia, en el sentit que el subministrament es realitza sota els criteris de sostenibilitat i eficiència energètica”.

Per la seva part, Valeri Viladrich, gerent del Teatre Lliure, afegeix: “Estem satisfets de poder comptar amb un proveïdor de proximitat per al subministrament de l’energia que necessitem. A més, el seu servei personalitzat ens ajudarà a poder fer el seguiment i l’avaluació de l’eficàcia de les diferents accions que tenim en curs, dintre del nostre Pla de Sostenibilitat, per millorar la nostra eficiència energètica, com ara la implantació d’una instal·lació fotovoltaica a la coberta de la nostra seu de Montjuïc i la substitució de la il·luminació convencional per tecnologia led, tant als espais públics com als espais escènics”.

Aquest seguiment personalitzat que emprendrà Barcelona Energia de manera mensual analitzarà els consums energètics de les seus del teatre i l’evolució dels seus consums.

La comercialitzadora pública es troba entre el top 10 de comercialitzadores dins l’àrea metropolitana, amb més 10.000 punts de subministrament gestionats (entre públics, persones usuàries i empreses). Amb aquest nou acord, Barcelona Energia manté el seu compromís d’oferir un model energètic 100 % renovable i sostenible a tots els seus usuaris i usuàries, impulsant un model energètic basat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana

  • Compartir:

Últimes

30 de setembre 2022

La Planta de Valorització Energètica de TERSA renova l’autorització ambiental

14 de setembre 2022

Consulta la Memòria de Sostenibilitat del Grup TERSA

28 de juliol 2022

Campanya Moment Solar de SIRESA

14 de juliol 2022

Grup TERSA s’adhereix a la UNEF