Actualitat

Sessió plenària del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat

El passat 26 de gener es va reunir telemàticament en una sessió plenària el Consell que representa la Xarxa B+S, amb l’objectiu de fer balanç del 2021 i planificar el 2022.

El regidor i president del Consell, Eloi Badia, va ser l’encarregat de destacar algunes de les actuacions més significatives de l’Ajuntament en matèria de sostenibilitat que es van dur a terme l’any passat, com ara l’acollida de la “Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021” a Barcelona i l’ampliació del projecte “Refugis Climàtics” a diferents punts de la ciutat.

Amb el focus posat en la imminent renovació del Consell i del Compromís, també es van ressaltar les actuacions vinculades a l’activitat del Consell, d’entre les quals va destacar el debat de la zona aeroportuària del Prat, així com la importància de tractar els grans debats de ciutat amb impacte ambiental i econòmic també en el si d’aquest òrgan de participació.

Posteriorment, Lluís Sala, vicepresident del Consell, va presentar tres projectes d’entitats que il·lustren les línies de treball destacades del 2021: educació ambiental, alimentació sostenible i emergència climàtica.

L’activitat de l’organització Espigoladors, centrada en la lluita per l’aprofitament alimentari i l’empoderament de persones en risc d’exclusió social, va ser presentada per Mireia Barba. La distribució d’aliments a persones en situació de vulnerabilitat i l’elaboració de conserves vegetals en un obrador propi han generat noves oportunitats laborals i formatives.

Joan Manel Riera, de la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA), va explicar que el Congrés Nacional d’Educació Ambiental pretén consolidar-se com un espai de trobada, d’anàlisi i reflexió de tots els sectors de l’educació ambiental, i trobar eines per arribar a altres col·lectius amb què teixir aliances.

Per últim, l’Olga Díaz, professora de l’Escola El Sagrer, va presentar el projecte “Joves per l’Emergència Climàtica” que s’està duent a terme en diversos centres educatius del programa Escoles + Sostenibles, on s’aborda un problema climàtic a través del mètode científic.

 

  • Compartir:

Últimes

12 de maig 2022

Participants del Fòrum Internacional de col·laboracions publicoprivades visiten TERSA

20 d’abril 2022

Noves proteccions col·lectives a la planta de biogàs

08 d’abril 2022

La Marató de l’Emergència Climàtica ha comptat amb l’equip de Barcelona + Sostenible

05 d’abril 2022

Gavà, Esplugues de Llobregat, Pallejà i Cervelló se sumen per les renovables de Barcelona Energia