Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la navegació a la pàgina web en base a un interès legítim. No obstant això, pot canviar la seva configuració o obtenir més informació sobre aquest tractament aquí Aceptar

Actualitat

El Centre de Tractament de Residus Municipals de Gavà-Viladecans s’abasteix amb energia renovable

L’octubre del 2018 es va iniciar el projecte d’instal·lació d’una coberta fotovoltaica per a l’autoconsum al Centre de Tractament de Residus Municipals (CTRM), gestionat per SEMESA.

La instal·lació fotovoltaica va entrar en funcionament el passat mes de desembre i està previst que generi a l’any 595.962 kWh, dels quals 548.776 kWh seran destinats a l’autoconsum del CTRM. D’aquesta manera, es reduirà el consum elèctric de la xarxa en un 25% i s’aconseguirà un estalvi anual d'emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de 191 t de CO2. D’altra banda, l’energia excedent generada i que el centre no pugui aprofitar, es vendrà a la xarxa elèctrica.

La coberta té una potència nominal de 400 kW i està formada per un total de 1.298 mòduls fotovoltaics. Ha suposat una inversió de 350.000 euros i el termini d’amortització és de 6 anys.

Aquesta instal·lació s’afegeix al parc de 84 instal·lacions fotovoltaiques que ja gestiona el Grup TERSA (entre les quals destaca la pèrgola del Fòrum) per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que l’any 2018 van produir un total d'1.663.577 kWh.

El projecte respon a la voluntat del Grup TERSA de promoure mesures per augmentar l’eficiència energètica de les seves instal·lacions, reduir la petjada ecològica, i fomentar la generació d’energia renovable, en consonància amb el seu compromís per la sostenibilitat i la millora contínua.

  • Compartir:

Últimes

21 de setembre 2020

Oriol Vall-llovera assumeix la gerència del Grup TERSA

18 de setembre 2020

Miguel Ángel Clavero deixa la gerència del Grup TERSA per jubilació

04 d’agost 2020

TERSA finalitza l'aturada de manteniment de la Planta de Valorització Energètica

31 de juliol 2020

SIRESA assumeix la gestió de l’oficina d’informació de la nova Taxa de residus domèstics de Barcelona