Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la navegació a la pàgina web en base a un interès legítim. No obstant això, pot canviar la seva configuració o obtenir més informació sobre aquest tractament aquí Aceptar

Actualitat

El Centre de Tractament de Residus Municipals de Gavà-Viladecans s’abasteix amb energia renovable

L’octubre del 2018 es va iniciar el projecte d’instal·lació d’una coberta fotovoltaica per a l’autoconsum al Centre de Tractament de Residus Municipals (CTRM), gestionat per SEMESA.

La instal·lació fotovoltaica va entrar en funcionament el passat mes de desembre i està previst que generi a l’any 595.962 kWh, dels quals 548.776 kWh seran destinats a l’autoconsum del CTRM. D’aquesta manera, es reduirà el consum elèctric de la xarxa en un 25% i s’aconseguirà un estalvi anual d'emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de 191 t de CO2. D’altra banda, l’energia excedent generada i que el centre no pugui aprofitar, es vendrà a la xarxa elèctrica.

La coberta té una potència nominal de 400 kW i està formada per un total de 1.298 mòduls fotovoltaics. Ha suposat una inversió de 350.000 euros i el termini d’amortització és de 6 anys.

Aquesta instal·lació s’afegeix al parc de 84 instal·lacions fotovoltaiques que ja gestiona el Grup TERSA (entre les quals destaca la pèrgola del Fòrum) per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que l’any 2018 van produir un total d'1.663.577 kWh.

El projecte respon a la voluntat del Grup TERSA de promoure mesures per augmentar l’eficiència energètica de les seves instal·lacions, reduir la petjada ecològica, i fomentar la generació d’energia renovable, en consonància amb el seu compromís per la sostenibilitat i la millora contínua.

  • Compartir:

Últimes

27 de març 2020

El Grup TERSA manté operatives les instal·lacions de gestió i tractament de residus municipals

25 de març 2020

Com cuidar la nostra salut emocional durant la quarantena?

17 de març 2020

Grup TERSA suspèn serveis com a mesura preventiva contra la COVID-19

16 de març 2020

Teletreball: mesures de seguretat