Actualitat

GRUP TERSA COMPARTEIX EXPERIÈNCIES D'ÈXIT EN LA REDUCCIÓ D'EMISSIONS

El dia 10 de desembre, Grup TERSA i vuit empreses concessionàries de l’àmbit de la gestió i tractament de residus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van participar en una jornada d’intercanvi per aprofundir en el plantejament d’accions de reducció d’emissions i compartir experiències i oportunitats d’èxit.

Representants del Departament de Gestió Ambiental del Grup TERSA van explicar el projecte d’implementació del nou sistema catalític per a la reducció de les emissions d’òxids de nitrogen (NOx) a la Planta de Valorització Energètica, situada a Sant Adrià de Besòs. Un projecte de magnitud rellevant que permetrà a TERSA disposar de l’última tecnologia disponible en aquest àmbit.

Actualment la mitjana d’emissions de NOx de la planta es situa en 125,16 mg/Nm3 (indicador anual corresponent a l’any 2017), molt per sota dels 200 mg/Nm3  que estableix el límit legal. Partint d’aquest escenari, la implantació del nou sistema catalític permetrà continuar avançant en la reducció de les emissions, establint llindars molt inferiors al marc normatiu actual i a les tendències legislatives a nivell europeu que es preveuen pels propers anys.

En el marc de la trobada, altres empreses tractadores de residus com els quatre Ecoparcs, la planta de transferència i lixiviats o la planta de compostatge van compartir també la seva experiència i idees per a millorar la gestió i quantificar accions de reducció.

Així mateix, representants de la Direcció de Serveis Ambientals de l’AMB van explicar la recent aprovació del Pla Clima i Energia de l’AMB, on s’emmarca l’Estratègia de gestió del carboni i l’objectiu de reducció d’emissions plantejat per assolir els compromisos europeus. 

La jornada celebrada és un exemple de l’estratègia de l’AMB per crear un marc participatiu d’intercanvi de bones pràctiques entre empreses de l’àmbit institucional, entre elles les de gestió de residus, amb l’objectiu d’impulsar accions per assolir el 30% de reducció d’emissions establert per l’any 2030.

  • Compartir:

Últimes

30 de juny 2022

Grup TERSA commemora el Dia Mundial del Medi Ambient

22 de juny 2022

Diversos estudis científics i acadèmics descarten que la Planta de Valorització Energètica del Besòs suposi un risc per la salut i el medi ambient

21 de juny 2022

Prop de 400 persones celebren els actes de cloenda d’Escoles + Sostenibles

20 de juny 2022

Barcelona Energia dobla la seva cartera de clients privats durant el 2021 per tercer any consecutiu