Actualitat

Grup TERSA actualitza el seu Protocol per a la prevenció de l’assetjament

El passat 25 de novembre es va fer pública l’actualització del Procediment per a la prevenció, la detecció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe a les empreses del Grup TERSA. Les Comissions d’Igualtat de cada empresa han estat treballant en els últims mesos per actualitzar el procediment dintre del nou marc legal i adaptar-lo als requeriments actuals. Això implica revisar i incorporar nous conceptes i establir un nou procés d’intervenció.

Aquest protocol establert en 3 fases, permetrà a les Comissions d’Igualtat seguir treballant per un entorn laboral igualitari, segur i respectuós. Dins de la primera fase s’ha inclòs la comunicació, assessorament i acompanyament de la persona afectada. A la segona fase es preveu denunciar internament i investigar cada cas per, finalment, iniciar l’última fase, on s’arribi a una resolució ja sigui per via interna o en els casos més greus per via externa, de forma administrativa i judicial.

Dintre dels objectius que es volen assolir, s’han marcat com a prioritaris treballar per aconseguir sensibilitzar a tota la plantilla de la perspectiva de gènere i potenciar la prevenció per evitar possibles situacions d’assetjament sexual i per raó de sexe. A  Grup TERSA som conscients que aquesta prevenció és determinant i es postula com un dels instruments més eficaços per evitar qualsevol tipus d’assetjament.

Està previst fer una sèrie de sessions informatives per a tota la plantilla per tal d’explicar el procediment que s’ha de seguir, així com informar de les persones de referència de cada empresa.

Cal destacar que el Grup TERSA manifesta el compromís de tolerància zero davant l’assetjament i una desaprovació clara i rotunda de conductes i actituds ofensives, discriminatòries i/o abusives, les quals no seran permeses, ni tolerades, sota cap circumstància.

Aprofitem per recordar que en cas de qualsevol dubte es pot contactar amb les diferents Comissions d’Igualtat als correus: igualtat@semesa.cat, igualtat@tersa.cat, igualtat@siresa.cat

  • Compartir:

Últimes

03 de gener 2022

Formació en 5S al Departament de Persones i PRL

31 de desembre 2021

Nadal sostenible amb Barcelona Energia

20 de desembre 2021

Ens visiten els participants del Congrés Internacional Circular Economy Hotspot Catalonia 2021

29 de novembre 2021

Se supera el milió de visites als Punts Verds de Barcelona