Actualitat

La Planta de Valorització Energètica implanta el sistema LOTO de seguretat laboral

La Planta de Valorització Energètica ha implantat la metodologia LOTO, que permetrà optimitzar, encara més, la protecció del personal treballador (intern i extern) de la instal·lació.

El sistema LOTO (sigles de Lockout-Tagout, és a dir, Consignar-Etiquetar) té com a principal objectiu evitar que un equip o sistema es posi en funcionament durant la realització d'activitats de manteniment i pugui provocar un accident. Aquesta metodologia implica la definició de pautes de consignació i etiquetatge de les fonts d'energies, aïllant-les i bloquejant-les.

La metodologia LOTO consta de 5 passos: desconnectar les fonts d’energia, bloquejar mecànicament la desconnexió perquè no s'activi, desenergització, verificació i senyalització. Aquest sistema permetrà minimitzar els riscos durant la realització de treballs de manteniment, evitant moviments inesperats de màquines o sistemes i arrencades no desitjades per part d'altres persones treballadores.

Amb aquesta iniciativa, la companyia fa un pas més per garantir les millors condicions de seguretat en les seves instal·lacions, garantint la salut de tot el personal.

  • Compartir:

Últimes

28 de juny 2024

Barcelona Energia creix a l’àrea metropolitana i registra un augment del 12% en el subministrament d’energia verda

18 de juny 2024

El Grup TERSA forma part del jurat dels Premis Futur Cambra Barcelonès Nord 2024

10 de juny 2024

SIRESA posa en marxa la campanya de reducció del soroll de l’oci nocturn

03 de juny 2024

Barcelona Energia obté un 9,15 en l’enquesta de satisfacció de les persones usuàries