Actualitat

La Planta de Valorització Energètica implanta el sistema LOTO de seguretat laboral

La Planta de Valorització Energètica ha implantat la metodologia LOTO, que permetrà optimitzar, encara més, la protecció del personal treballador (intern i extern) de la instal·lació.

El sistema LOTO (sigles de Lockout-Tagout, és a dir, Consignar-Etiquetar) té com a principal objectiu evitar que un equip o sistema es posi en funcionament durant la realització d'activitats de manteniment i pugui provocar un accident. Aquesta metodologia implica la definició de pautes de consignació i etiquetatge de les fonts d'energies, aïllant-les i bloquejant-les.

La metodologia LOTO consta de 5 passos: desconnectar les fonts d’energia, bloquejar mecànicament la desconnexió perquè no s'activi, desenergització, verificació i senyalització. Aquest sistema permetrà minimitzar els riscos durant la realització de treballs de manteniment, evitant moviments inesperats de màquines o sistemes i arrencades no desitjades per part d'altres persones treballadores.

Amb aquesta iniciativa, la companyia fa un pas més per garantir les millors condicions de seguretat en les seves instal·lacions, garantint la salut de tot el personal.

  • Compartir:

Últimes

06 de febrer 2024

Barcelona enceta un nou capítol de sostenibilitat amb la renovació del Compromís Ciutadà

25 de gener 2024

Grup TERSA produeix un 18% més d’energia renovable, mitjançant la gestió de més de 200 instal·lacions fotovoltaiques

15 de gener 2024

La campanya de reducció de soroll de SIRESA arriba a unes 90.000 persones

05 de gener 2024

SIRESA assumeix el servei d’informació i seguiment d’incidències del porta a porta a Sarrià i Sant Andreu