Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i la navegació a la pàgina web en base a un interès legítim. No obstant això, pot canviar la seva configuració o obtenir més informació sobre aquest tractament aquí Aceptar

Actualitat

L'ANY 2017 LA VALORITZACIÓ ENERGÈTICA VA SUPERAR ELS 2,5 MILIONS DE TONES DE RESIDUS

Les 11 plantes integrades a l’Associació Espanyola d’Empreses de Valorització Energètica (AEVERSU) van valoritzar l’any 2017 un total de 2.566.647 tones de residus no reciclables, evitant així el seu dipòsit en abocadors.

Fruit del procés de valorització energètica, s’han generat 1.997.198 MWh d’energia, l’equivalent a la demanda elèctrica d’unes 500.000 llars.

Aquests resultats són gràcies al compromís de les 11 plantes que formen part d’AEVERSU, entre les quals es troba TERSA, per la innovació i millora contínua dels processos i fer possible una gestió més eficient.

La valorització energètica a Espanya

Amb el nou paquet d’economia circular, aprovat el passat mes d’abril, la Unió Europea vol augmentar la recollida selectiva fins arribar al 65% el 2035 i limitar l’ús dels abocadors al 10%.

Segons dades del 2016 publicades per Eurostat, Espanya recicla un 30% dels residus, valoritza energèticament un 14% i un 57% acaba a l’abocador, molt lluny per tant dels nous objectius marcats per la UE.

D’aquesta manera, pren rellevància la contribució de la valorització energètica a la transició cap a una economia circular, per tal de convertir els residus en recurs i evitar així el seu vessament en abocadors.

De fet, països com Bèlgica, Dinamarca, Alemanya i Holanda ja treballen en aquesta direcció: gràcies als elevats índexs de reciclatge (entre el 48 i el 66%) i de valorització energètica (entre el 32 i el 50%), l’ús dels abocadors en aquest països es situa entorn de l’1%.  

Font dades: AEVERSU

  • Compartir:

Últimes

15 de maig 2020

“Ara és el moment, fes el canvi!”, la nova campanya de Barcelona Energia

15 de maig 2020

Tractats en un mes la meitat dels residus sanitaris de baix risc que es generen habitualment en un any sencer

08 de maig 2020

El Grup TERSA reactiva alguns serveis d’atenció al públic i activitats

27 d’abril 2020

TERSA comença a gestionar residus hospitalaris