Actualitat

Prop de 400 persones celebren els actes de cloenda d’Escoles + Sostenibles

Aquest mes de juny s'han celebrat els actes de cloenda del curs d'Escoles Sostenibles, després de dos cursos sense poder realitzar activitats en format presencial. Aquests actes han servit per posar en comú la feina feta durant l’any i animar a l’alumnat i professorat a continuar avançant cap a un futur més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Acte de cloenda d'infantil, primària i educació especial

El passat 8 de juny es va celebrar l’acte de cloenda d’infantil, primària i educació especial d’Escoles + Sostenibles, on la biodiversitat i el respecte a la natura, van ser les protagonistes.

L’acte va reunir als Jardins Joan Brossa un total de 23 centres educatius de la xarxa, on nens i nenes, acompanyades del professorat, van gaudir d’una jornada a l’aire lliure participant en diferents activitats que es van dissenyar especialment per a l’ocasió.

Entre els més destacats es va fer un joc de pistes on l’alumnat de primària va descobrir la natura i els ecosistemes que ens envolten a la ciutat, mentre l’alumnat d’educació infantil i  el d’educació especial van participar en dos itineraris sensorials específics, on van poder relacionar els sons, colors i les textures que escoltaven, veien o sentien amb la natura urbana.

L’acte va finalitzar amb una trobada conjunta per compartir les experiències viscudes al llarg del matí i explicar la importància de tenir cura del medi ambient i apreciar la biodiversitat de la ciutat.

Acte de cloenda de secundària, cicles formatius i batxillerat

L’alumnat de secundària, cicles formatius i batxillerat de 28 centres de la xarxa d’Escoles + Sostenibles es van reunir l’1 de juny, l’auditori de Cotxeres de Sants, per celebrar el final del curs 2021-2022 d’Escoles + Sostenibles.

L’alumnat va celebrar una gran fira d’intercanvi d’experiències per fer front al canvi climàtic. Cada centre va presentar el seu projecte sostenible amb iniciatives tan interessants com ara: “menstruació residu zero”, horts escolars i cobertes verdes, menús saludables i sostenibles, hotels d’insectes i també iniciatives d’impacte social.

L’acte va comptar amb l’Irma Ventayol, directora de l'Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat i unes paraules de benvinguda a través d’un vídeo del jove activista ambiental colombià de 12 anys, Francisco Vera Manzanares,  que van encoratjar l’alumnat a seguir estenent la cultura de la sostenibilitat.

A més, l’alumnat va descobrir l’economia del Dònut que té en compte tant els límits ecològics com el benestar de les persones i es van emportar grans idees sostenibles per explorar el curs vinent.  L’Eskamot Verd del Col·legi Sant Ramon Nonat va dinamitzar de manera teatralitzada aquesta activitat, apropant amb humor, i de manera més planera, el nou concepte a la resta d’alumnat.

Finalment, per tancar l’acte i acomiadar els i les participants va sonar l’himne d’Escoles + Sostenibles El nou combustible recordant que “Ja ha començat, quan semblava impossible; revolució, és el nou combustible. Quan lluitem junts, som un grup invencible; tu i jo farem l’escola sostenible”, com diu la tornada de la cançó.

  • Compartir:

Últimes

03 de juny 2024

Barcelona Energia obté un 9,15 en l’enquesta de satisfacció de les persones usuàries

07 de maig 2024

S’arxiva la causa de TERSA i es confirma el compliment normatiu de la instal·lació

06 de maig 2024

SIRESA engega la campanya de sensibilització a les platges

22 de març 2024

Grup TERSA s’incorpora a l’associació Innobaix