Actualitat

TERSA IMPULSA UNA CAMPANYA DE FINANÇAMENT SOCIALITZAT PER CONSTRUIR UNA INSTAL·LACIÓ FOTOVOLTAICA EN UN EQUIPAMENT PÚBLIC

Amb l'objectiu d'impulsar la generació d'energia solar a Barcelona i potenciar el nombre d'instal·lacions renovables a la ciutat, l'Ajuntament de Barcelona i TERSA van posar en marxa ahir una campanya de finançament socialitzat per a la construcció d’una instal·lació d’energia solar fotovoltaica al terrat del Centre Cívic Convent de Sant Agustí.

L'objectiu de la campanya és motivar la participació de petits inversos privats en el desenvolupament de noves instal·lacions de generació a la ciutat, mitjançant fórmules de préstec col·lectiu. Amb aquest finalitat, s'ha habilitat una plataforma de crowdlending a través de la qual es poden fer les aportacions econòmiques: el préstec mínim és de 50 € i el préstec màxim, de 3.000 €. Als ciutadans que inverteixin diners se’ls retornarà la quantitat aportada a un interès nominal del 0,95% anual (respecte el capital no retornat) i en quotes semestrals de capital i interessos que aniran rebent durant un total de cinc anys.

A més, l’Ajuntament de Barcelona ha engegat una campanya de comunicació, sota el lema “Comparteix el sol”, per incentivar la participació ciutadana.

Està previst que la instal·lació fotovoltaica tingui una potència de 32,4 kWp i una generació anual estimada de 38.880 kWh (l’equivalent al consum elèctric de 17 llars), que es destinarà a l'autoconsum de l'equipament públic. A més, suposarà un estalvi anual estimat d'emissions de gasos d'efecte hivernacle de 14.700 kg de CO2eq.

Aquesta iniciativa neix amb la finalitat de donar continuïtat a la Mesura de Govern "Transició cap a la sobirania energètica" en què es pretén estimular la generació elèctrica d'origen renovable en terrats i cobertes particulars o municipals, com a mitjà valuós per impulsar la transició energètica.

TERSA, mitjançant l'encàrrec de gestió de l'Ajuntament de Barcelona, serà la responsable de gestionar el procés de finançament del projecte, així com la realització de la instal·lació fotovoltaica i la resta d'actuacions associades per dur-la a terme (direcció d'obra, control qualitat, coordinació seguretat etc...).

Per invertir:

https://www.ecrowdinvest.com/ca/detalls/tersa-solar-barcelona

Per a més informació:

http://energia.barcelona/ca/comparteixsol

  • Compartir:

Últimes

30 de juny 2022

Grup TERSA commemora el Dia Mundial del Medi Ambient

22 de juny 2022

Diversos estudis científics i acadèmics descarten que la Planta de Valorització Energètica del Besòs suposi un risc per la salut i el medi ambient

21 de juny 2022

Prop de 400 persones celebren els actes de cloenda d’Escoles + Sostenibles

20 de juny 2022

Barcelona Energia dobla la seva cartera de clients privats durant el 2021 per tercer any consecutiu