Actualitat

UNA GRAN ALLAU DE JOVES REIVINDIQUEN UN FUTUR SENSE RESIDUS

El passat 10 de maig, l’Arc de Triomf i el Passeig Lluís Companys van ser els espais escollits per a realitzar l’acció “La gran allau”, impulsada pels centres del programa Escoles+Sostenibles que participen en el projecte Embolcalls + Sostenibles.

L’acte, dissenyat conjuntament pel professorat d’aquests centres, va tenir un caire festiu i reivindicatiu amb l’objectiu de posar de manifest la necessitat de lluita contra la generació de residus i demanar la col·laboració ciutadana, de la classe política i de les empreses per revertir aquesta tendència. A l’inici de l’acció, l’alumnat de secundària va organitzar-se en una manifestació i, acompanyats d’una batucada, arrossegaven una gran bola d’alumini, que representava una allau de deixalles. Els joves, amb l'objectiu de visibilitzar la quantitat de residus que genera la societat de consum actual, van anar avançant pel Passeig Lluís Companys fins a l’Arc de Triomf. Allà els esperaven els més petits, que conformaven un gran mur per tal d’impedir que aquesta bola gegant avancés més i inundés la ciutat de residus.

Després d’aconseguir aturar la bola i deslliurar-se dels residus que arrossegaven, els més de 500 nois i noies presents va participar en una flashmob, una performance que tenia per objectiu simbolitzar el despertar de la consciència ecològica dels joves. Com a cloenda final de l’acte, es va llegir un manifest creat col·laborativament entre els centres que hi van participar en el qual van expressar les seves demandes.

Des d’Escoles+Sostenibles volem agrair a totes les persones que van participar i posar el seu granet de sorra perquè aquest acte fos una realitat. Va ser també una acció contundent per mostrar a la ciutadania com des dels centres educatius us feu càrrec dels problemes que ens afecten i busqueu solucions col·lectives per fer-hi front.

Veure vídeo de l'acte: https://www.youtube.com/watch?v=jjX0_VL8bpU

  • Compartir:

Últimes

02 de novembre 2021

Barcelona Energia rep un increment de consultes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques

28 d’octubre 2021

Tret de sortida del projecte de millora contínua al CTRM

20 d’octubre 2021

Escoles + Sostenibles comença un nou curs amb l’alimentació sostenible com a fil conductor

01 d’octubre 2021

Actuació de millora a la Planta d’Aprofitament Energètic de Biogàs