Actualitat

UNA GRAN ALLAU DE JOVES REIVINDIQUEN UN FUTUR SENSE RESIDUS

El passat 10 de maig, l’Arc de Triomf i el Passeig Lluís Companys van ser els espais escollits per a realitzar l’acció “La gran allau”, impulsada pels centres del programa Escoles+Sostenibles que participen en el projecte Embolcalls + Sostenibles.

L’acte, dissenyat conjuntament pel professorat d’aquests centres, va tenir un caire festiu i reivindicatiu amb l’objectiu de posar de manifest la necessitat de lluita contra la generació de residus i demanar la col·laboració ciutadana, de la classe política i de les empreses per revertir aquesta tendència. A l’inici de l’acció, l’alumnat de secundària va organitzar-se en una manifestació i, acompanyats d’una batucada, arrossegaven una gran bola d’alumini, que representava una allau de deixalles. Els joves, amb l'objectiu de visibilitzar la quantitat de residus que genera la societat de consum actual, van anar avançant pel Passeig Lluís Companys fins a l’Arc de Triomf. Allà els esperaven els més petits, que conformaven un gran mur per tal d’impedir que aquesta bola gegant avancés més i inundés la ciutat de residus.

Després d’aconseguir aturar la bola i deslliurar-se dels residus que arrossegaven, els més de 500 nois i noies presents va participar en una flashmob, una performance que tenia per objectiu simbolitzar el despertar de la consciència ecològica dels joves. Com a cloenda final de l’acte, es va llegir un manifest creat col·laborativament entre els centres que hi van participar en el qual van expressar les seves demandes.

Des d’Escoles+Sostenibles volem agrair a totes les persones que van participar i posar el seu granet de sorra perquè aquest acte fos una realitat. Va ser també una acció contundent per mostrar a la ciutadania com des dels centres educatius us feu càrrec dels problemes que ens afecten i busqueu solucions col·lectives per fer-hi front.

Veure vídeo de l'acte: https://www.youtube.com/watch?v=jjX0_VL8bpU

  • Compartir:

Últimes

30 de juny 2022

Grup TERSA commemora el Dia Mundial del Medi Ambient

22 de juny 2022

Diversos estudis científics i acadèmics descarten que la Planta de Valorització Energètica del Besòs suposi un risc per la salut i el medi ambient

21 de juny 2022

Prop de 400 persones celebren els actes de cloenda d’Escoles + Sostenibles

20 de juny 2022

Barcelona Energia dobla la seva cartera de clients privats durant el 2021 per tercer any consecutiu