Actualitat

LA CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ PER L'ÚS DEL GOT REUTILITZABLE A LES PLATGES GUANYA EL PREMI #REZERO

El dijous 8 de novembre la Fundació Rezero va atorgar a l’Ajuntament de Barcelona el premi a la millor iniciativa de prevenció i reducció de residus, en la categoria d’Administració Local, per la campanya de promoció de l’ús del got reutilitzable a les platges de Barcelona.

L’equip d’educadors ambientals de SIRESA va participar, durant els mesos d’estiu, en la implementació i difusió d’aquesta nova campanya. Sota el lema “A les platges, residu zero”, la iniciativa tenia com a objectiu la promoció de l’ús del got reutilitzable a les guinguetes de la platja, per tal de reduir les deixalles de plàstic i el seu impacte ecològic.

L’acte d’entrega dels premis ha tingut lloc al Recinte Modernista de Sant Pau i ha congregat a diferents actors implicats en la prevenció de residus. Per part del consistori, el Premi #Rezero ha estat recollit per Carlos Vázquez, director de Neteja i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Barcelona.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La campanya guardonada és un exemple d’iniciativa de sensibilització innovadora, en línia amb la futura Directiva europea per a la reducció dels plàstics d’un sol ús.

En aquest sentit, el reconeixement pren especial rellevància en el context de la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que té lloc del 17 al 25 de novembre. La finalitat d’aquesta commemoració és organitzar, durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus i el foment de comportaments sostenibles en matèria de consum i producció.

  • Compartir:

Últimes

07 d’abril 2021

Grup TERSA renova les certificacions EMAS i ISO 9001, 14001, 45001 i 50001

25 de març 2021

TERSA realitza l’aturada tècnica anual de la Planta de Valorització Energètica per dur a terme les tasques de manteniment i millora

12 de març 2021

La primera licitació totalment electrònica del Grup TERSA ja és una realitat

11 de març 2021

Campanya de sensibilització per separar bé els residus a Ciutat Vella